100% ARABICA Malawi Mzuzu AA
BKávová třešně se zde sbírají od časného rána a nejpozději v brzkých odpoledních hodinách putují na zpracování, kde se nejdříve třídí a čistí a teprve poté následuje fermentace. Suší se na vyvýšených stolech, aby se káva nedotýkala země. Veškerá malawiská káva je tradičně fermentována, což znamená, že se ze zrna odebere dužina a poté se káva propláchne, aby se odstranily jakékoli tuhé látky, které by mohly zapříčinit hnilobu a tím zničit celistvost kávy. Po sklizni se z kávy odebere slupka a poté se uloží do fermentačních nádob. Káva pokrytá rostlinným slizem je v nádobách uložena po dobu 24 hodin, někdy i několik dnů. To záleží na počasí, které vytváří podmínky pro množení bakterií, jež zbaví kávová zrna dužiny. Zrna se potom suší na vyvýšených postelích a uskladňují ve mlýně, kde čekají na vývoz.
Chuťový profil: střední a šťavnatá acidita, v chuti ovoce a podtény oříšků. Na to, že jde o africkou kávu je neobvykle sladká.
Vždy čerstvě praženo pro burgo.cz
Váha balení: 250g